Som många av er vet så har jag gått från att enbart jobba med affiliate som hobby i ungefär 1 år till att säga upp mig som försäkringsmäklar-assistent och skala upp det till ett heltidsjobb. Min inspiration hittar jag hos dom som har kommit lite längre än mig, som tex Erik Bergman och hans satsning JohnSlots som jag hittade på twitter tidigare i veckan.

Från hobby till företag

Det jag tycker är mest intressant med Eriks bloggserie och som jag tror är det svåraste steget, är att gå från ”hobby” till en riktig verksamhet. Och då handlar det inte om vilka summor man drar in utan att helt enkelt strukturera upp tydliga mål och få till en vardag. Som han skriver i bloggen så jobbade dom tidigare endast när det var kul och anställde bara i en väldigt liten skala. Det fanns inga kontorstimmar, knappt några möten och inga konkreta mål.

Det är väl mitt nästa mål som jag har, att kunna få till en ordentlig verksamhet med struktur. Jag känner verkligen igen mig hur det såg ut för dom innan JohnSlots och just nu sitter jag fortfarande hemma och knappar på datorn trots att jag har ett kontor att gå till.

När ska man våga anställa?

Något jag sitter och funderar på ofta är när man egentligen ska våga anställa och växa. Det sista jag vill göra är att anställa någon och sedan inse att jag inte har råd att behålla denne rent ekonomiskt. Erik har i ett inlägg gått igenom om konsten att satsa på riktigt och hur det är att anställa folk från olika länder men det skulle vara intressant att höra hur man tänker rent ekonomiskt när man ska anställa och lite hur man lägger upp en budget för det.

Avslutningsvis så vill jag säga att det ska bli riktigt intressant att se hur långt dom har kommit med deras satsning och jag hoppas att dom fortsätter med sin bloggserie hela vägen.